İğneli Epilasyon Yaklaşık 100 yıldır uygulanan en eski epilasyon yöntemidir.İnce,sarı ve beyaz kıllarda etkilidir. İğneli epilasyon, ustalık gerektiren ve mutlaka steril koşullarda uygulanması gereken bir işlemdir.
Bu yöntemde, ince ve yumuşak bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir.
Kullanılan iğneler steril ve tek kullanımlık olmalıdır. İğne paralel tutularak kıl folikülüne sokulur ve akım verilir. İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir ve kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar. Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir. Çok dikkatli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar normaldir.
Uykusuz,yorgun ve adet döneminde,grip gibi rahatsızlıklarda iğneli epilasyon yaptırılmamalıdır. Bu dönemlerde vücut hassas olduğu için acı hissi verebilir.
Kulak,kaş,göğüs etrafına uygulanmaz hatta bazen koltuk altına,kasıkların iç kısmına,bikini bölgesine uygulamak sakıncalı olabilir. Varisli hastalar,kalp pili kullananlara,ödem olan kişilere,şeker hastalarına,hamilelere,aids hastalarına kesinlikle uygulama yapılmaz.
Sonrası: Epilasyonu takip eden 24 saat içinde cildin oksijen almasını engelleyen faktör parfüm,deodorant gibi kozmetik ürünlerinin sürülmemesi tavsiye edilir.epilasyondan sonra cilt sıcak su ve kese ile tahris edilmemelidir. Özellikle asit bazlı sabunlar hassas ciltlerde iritasyona ve alerjiye sebeb olabilir.
Ayrıca epilasyonu takip eden 10 gün içerisinde kızgın güneş altında bronzlaşılmamalıdır. Mutlaka SPF 50 güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.