Ozon Nedir?
Oksijen herkes tarafından çok iyi tanınan ve bilinen yaşamın vazgeçilmez bir maddesidir. Hayatımızı sürdürmemizi sağlayan hava diye adlandırdığımız şey de aslında oksijendir.
Oksijen 2 atomdan oluşurken Ozon 3 atomdan oluşur. Oksijen yüksek enerjili bir ortamda bulunduğunda iki atomu birbirinden ayrılır ve birbirlerinden ayrılan atomlar 3 atomlu bir yapı oluşturduğunda ozon meydana gelir. Başka bir deyişle oksijenin yüksek enerjili haline ozon diyebiliriz.
Ozon mikroorganizma denilen çok küçük canlılar üzerinde çok güçlü öldürücü etkiye sahiptir. Genel olarak mikrop denilen virüs, bakteri, mantar gibi organizmaların yaşamasını ve çoğalmasını engeller. Bu özelliği ile bilinen en etkili dezenfektan maddedir. Klordan bu yönü ile 3000 katdan daha fazla güçlü etkiye sahiptir. 1 gr ozon 1 ton sudaki zararlı organizmaları birkaç dakika içinde öldürür.
Ozon kana geçtikten çok kısa süre sonra da yüksek enerjili oksijen halinde etkisini göstermeye başlayarak hücrelerin içine girer. Hidrojen peroksit halinde biyolojik ve tedavisel olayları başlatır. Hücreler de kendi özellikleri ve türlerine göre buna çeşitli yanıtlar verir.
Kan hücrelerinden eritrositler özellikle yetersiz oksijen alan bölgelere hızla oksijen taşımaya başlarken diğer yandan kemik iliğine yaptığı uyarı ile yeni eritrosit yapımını sağlar. Trombosit ve endotel hücreleri ise bu uyarı ile büyüme faktörleri dediğimiz salgıları yapar. Bu yolla yara iyileşmesi, hızlanır. Kanda oluşan bazı bileşenler damarların genişlemesine yol açar. Bu da yetersiz kan dolaşımına sahip bölgelerin kanlanmasını sağlar. Nötrofil denilen kan hücrelerinin uyarılması ve sitokin sentezinin artması immun sistem denilen bağışıklık sistemini güçlendirir. Ozonlanmış lökositler ise lenfatik sistemde baskılanmayı ortadan kaldırıp aktif hale geçirir. Kemik iliği aldığı uyarılarla yeni hücre yapımına başlarken hasarlı organ ve dokuların rejenerasyonunu gerçekleşir. Endokrin (iç salgı) ve merkezi sinir sistemi aldığı uyarılarla metabolizmayı hızlandırırken diğer yandan nörotransmitter ve hormon salınımı ile cevap verir.
Ozon hücre elemanlarını ve enzim sistemlerini uyararak vücudun kendi antioksidan korumasını hızlandırır.
Antioksidan enzimlerin kanda süratle artması vücudun kendisine zararlı olan gelişmeleri önler.
Ozon tedavisi genel olarak kanın ozonlanması,İ.M.(kalçadan),rectal ve bölgesel olarak yapılabilir.Genelde major tedavi dediğimiz kanın ozonlanması şeklinde yapılır.
Kanın ozonlanması ; kişinin kendi kanı 70-100 cc olarak alınır.Ozonlanır ve aynı yoldan tekrar geri verilir.İşlem süresi 20 dk.dır
Kısaca ve olabildiğince herkes tarafından anlaşabilir şekilde açıklamaya çalıştığımız ozonun insan vücudundaki etkileri sonucunda sağlanan yararlı gelişmeler şunlardır:
Kendini iyi hissetme: Ozon tedavisi gören kişilerin ortak ifadeleri kendilerini çok iyi, zinde ve sağlıklı hissettikleridir.
İmmum sistemin güçlenmesi: Çeşitli hastalıklara yakalanmış kişilerin bu hastalıktan kolaylıkla kurtulmasının yanında yeniden bu tür hastalıklara yakalanmamasını sağlar.
Kan dolaşımının artması: Bir yandan damarların genişlemesini diğer yandan kan hücrelerinin yapımını hızlandırmak yoluyla yetersiz kan giden bölgelere kanın daha iyi gitmesine yol açar. Bu yolla çeşitli damar hastalıkları tedavi edilir.
Yeni hücre yapımı: Hücre yapımının artması sonucunda iyileşmeyen yaraların kapanması mümkün olabilmektedir. Diğer yandan doğumdan sonra geçen her gün yaşlanan insanoğlunun yaşlanan hücrelerinin sağlığa kavuşması yanında genç hücrelere kavuşması sağlanır.
Detoks etkisi: İnsan vücudundaki zararlı maddelerin uzaklaştırılması yoluyla olası zararlardan korunması gerçekleşir.
Antimikrobik etki: Bilinen her türlü virüs, bakteri, mantar gibi çeşitli hastalık etkenlerinin ölmesini sağlar. Bu yolla tıbben tedavi edilemeyen veya tedavi edilmesi çok güç olan hastalıklarının tedavi edilmesi mümkün olmaktadır
Yaşam kalitesini arttırma: Sağladığı tüm yararların yanında insanların bedensel ve ruhsal anlamda sorunlarını azaltarak veya yok ederek yaşam kalitesi denilen değerleri yükseltir.
Son Güncelleme Tarihi: Ağustos 2020 Editör:Anonim